13.9 C
New York
April 19, 2019
Čivijaš Radio
Zanimljivo

U Sofiji se uvodi zelena karta za gradski prevoz: Koštaće samo 60 dinara i važiće ceo dan, sve zbog jednog bitnog razloga!

Na poleđini karte biće izražena zahvalnost ljudima

Gradonačelnica Sofije Jordanka Fandakova najavila je da će se karta za prevoz u ovom gradu koštati jedan lev, odnosno oko 60 dinara, sa ciljem da se smanji zagađenje vazduha. “Zelena karta” važiće ceo dan i za sve linije.

Ona je najavila da će na poleđini karte biti izražena zahvalnost ljudima, jer na ovaj način učestvuju u inicijativi da vazduh postane čistiji.
Jedna od mera za čistiji vazduh jeste uvođenje zelene karte za gradski prevoz. Putnici će je plaćati jeftinije, samo jedan lev, a važiće za ceo dan i sve linije. Na taj način će i građani osećati da su uključeni u rešavanje problema zagađenja vazduha – rekla je gradonačelnica Sofije Jordanka Fandakova.

Foto: pixabay.com

Fandakova je istakla da se dosta radi na kvalitetu vazduha, pa su tako uvedeni i novi autobusi i trolejbusi.
Sad se ne radi samo o predviđanjima koja govore o zagađenju već o stvarnosti, jer smo to doživeli početkom godine. Ako za jedan dan uspemo da spustimo nivo zagađenja, ja ću moći već sledećeg 
(Telegraf.rs)

Related posts

Čula je stariju sestru kako ima seks, pa joj spremila genijalnu osvetu zbog traume koju je doživela (FOTO)

Civijas Radio

Neverovatna scena snimljena u kanjonu Tijesno u BiH: Ljudi opušteno leškare u ležaljkama, a ispod njih je ambis dubok 200 metara (VIDEO)

Civijas Radio

Leave a Comment