Pljeskavica na srpski način

0
499

Sastojci

  • Juneće meso: 500g-plećke, 400g-vrata, 100g-potrbušine
  • 3kom-glavice crnog luka
  • začini: 20g-biber, 20g-so, 15g-tucane paprike

Priprema

Meso se iseče na kocke 3-5 cm i na 1 kg ove mase doda se 20 g soli i 20 g bibera. Meso se dobro izmeša i ostavi da odleži 5-6 sati. Posle toga meso se melje na rešetki prečnika 8-10 mm. Dobro se izmeša i ostavi u frižider (+4 do +7°C valjda su svi frižideri na ovim temperaturama) da odstoji još 8-12 sati. Nakon toga, meso se ponovo samelje te na rešetki promera 3-4 mm i dobro izmeša. Takvo meso treba da odleži još 2-3 sata u frižideru. Mlevenom mesu dodajte 10-15% svinjske masti da poveze to meso,narezati luki i dodati tucanu papriku.

Dobro izmesajte i oblikujte pljeskavice velicine dlana. Pecite ih na namazanom roštilju sa obe strane.

A za leskovačke ćevape ide isto sve samo bez crnog luka,nego se dodaje 3 čena belog luka na 1kg mlevenog mesa.

Recept poslao Igor.

Komentari čitalaca...

Komentarišite ovaj post