PETI LIRA FESTIVAL NARODNE MUZIKE 2015

0
662

Peti festival nove narodne pesme ,,Lira 2015“. Festival će se održati 14.oktobra ,u Ustanovi kulture ,,Palilula“ (nekadašnji Univerzitet ,,Braća Stamenković“) u Beogradu , ul.Mitropolita Petra br.8 (pored hale Pionir) sa početkom u 20h.

I ove , kao i prethodnih godina , imaćete priliku da uživate u prelepim pesmama koje su tekstopisci iz Udruženja za muzičko stvaralaštvo ,,Lira “ stvarali sa puno ljubavi , sa ciljem da se očuva prava narodna pesma.

Organizator ove jedinstvene muzičke manifestacije je “Lira” Udruženje tekstopisaca za muzičko stvaralaštvo iz Beograda.Ovaj Festival je jedan od retkih u Srbiji, na kojem se izvode pesme komponovane u duhu tradicionalnih srpskih pesama. Zato je i ovog puta za njega vladalo veliko interesovaanje, a najbolji pokazatelj za ove tvrdnje je što su na njemu uzeli učešće najpoznatiji pevači narodne muzike iz Srbije.

Po prvi put na ovom Festivalu učestvuju i Knjaževčani.Sladjan Ilić kao pesnik i  član udruženja ,,Lira “ konkuriše sa svojim tekstom za koju je  muziku i aranzman uradio  Marko Arandjelovic – Bratance i Nikola Branković koji peva, takođe Knjaževčani.

 

Komentari čitalaca...

Komentarišite ovaj post