Gulaš od junećeg ribića

0
526

Sastojci

  • juneći ribić 500-600 gr
  • 1 struk praziluka
  • po jedna glavica crnog i crvenog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • ½ korena celera
  • 1 mala glavica brokole
  • 1 ½ kašičica soli
  • 1 kašičica majčine dušice
  • ½ kašičice bibera
  • ½ kašičice karija
  • 4-5 zrna korijandera
  • ½ veze svežeg peršuna (ili 1 kašičica suvog)
  • 1 kašičica aleve
  • 4 kašike ulja

Priprema

Isecite juneći ribić na kocke (2 – 3 cm ) i stavite na zagrejano ulje da se proprži sa svih strana 10 –tak minuta. Isecite sve vrste luka na krupnije komade i dodajte mesu. Smanjite temperaturu na 1/3 poklopite i dinstajte uz dodatak 1 šolje vode.

Očistite šargarepu i celer isecite i dodajte mesu. Sve zajedno dinstajte 20 minuta a zatim dodajte sve začine i isečenu brokolu. Dinstajte još 15-20 min i po potrebi dodajte još ½ šolje vode. Na kraju kuvanja dodajte alevu papriku.

Skuvajte rezance i dodajte u gulaš 2 čase vode u kojoj su se kuvali rezanci. Služite uz salatu –sladak ili kiseo kupus, ajvar, pečena paprika.

Komentari čitalaca...

Komentarišite ovaj post