Čorbast pasulj sa svinjskim nogicama

0
647

Sastojci

 

  • pasulj
  • suve svinjske nogice
  • 4-5 glavica crnog luka
  • mast
  • brašno
  • aleva paprika
  • PripremaPasulj koji je odstajao nekoliko sati u vodi stavimo na šporet da se kuva. U posebnom loncu kuvamo nekoliko suvih svinjskih nogica u dosta vode. Provreo pasulj procedimo, jer se pri kuvanju pasulja uvek baca prva voda, i sipamo u lonac vodu u kojoj su se kuvale nožice. U pasulj staviti 4-5 glavica crnog luka isečenog na sitno i kuvati dok pasulj ne bude kuvan. Tada stavimo svinjske nogice da se dokuvaju sa pasuljem. Dodamo ostatak vode u kojoj su se kuvale nogice i kuvamo dok se čorba ne zgusne da se može jesti kašikom.

    Napravimo zapršku sa dosta masti i kašikom brašna, kad porumeni dodamo i promešamo alevu papriku. Zapršku sipamo u pasulj, dodamo soli ako je potrebno i još malo ostavimo pasulj da krčka na tihoj vatri.

 

Komentari čitalaca...

Komentarišite ovaj post