10.9 C
New York
March 25, 2019
Čivijaš Radio
Svašta nešto

“Atraktivne žene treba da preuzmu deo krivice za zlostavljanje”

Glumica Anđela Lensberi iznela je kontroverzne komentare na račun žena koje su žrtve seksualnog uznemiravanja.Govoreći o seksualnom nasilju i uznemiravanju u Holivudu u nedavnom intervju ona je izjavila da i žene delimično treba da snose odgovornost što su seksualno uznemiravane.

– Postoje dve strane novčića. Moramo prihvatiti činjenicu da su žene vremenom našle način da izgledaju veoma atraktivno. Nažalost, to nam se nekada obija o glavu, baš kao što je to danas slučaj. Žene, nekada moramo prihvatiti krivicu. Zaista to mislim. Iako je ružno reći da ne smemo izgledati atraktivno zbog rizika od silovanja – rekla je glumica.

Anđela je rekla da veruje da su se sada muškarci malo uplašili i da bi žene trebalo da se opuste.

– Da li bi žene trebalo da budu pripremljene za ovo? Naravno da ne. Nema izgovora za zlostavljanje. Ali, mislim da će to sada stati, mora. Mnogo muškaraca je trenutno uplašeno – nastavila je.

Iako komentari Anđele Lensberi ne opravdavaju silovanje i seksualno nasilje, ovaj intervju naišao je na kritike javnosti.

– Sve do ovog jutra, Anđela je bila izvor svih mojih društvenih i političkih stavova. Potpuno sam slomljena što nije ona dvadesetčetvorogodišnja feministkinja koja je nekada bila. Uvek sam mislila da ću biti kao Anđela Lensberi – napisala je pisac Mitra Juhani na Tviteru.

Devedesetdvogodišnja Anđela bavi se glumom već sedamdeset godina i srećom, za razliku od mnogih koleginica nikada nije bila žrtva nasilja.

Related posts

VEČNI POČINAK SA ROKOM TRAJANJA

Civijas Radio

Top 10 stvari po kojima je Srbija poznata

Civijas Radio

Jelena Karleuša odraz Srpske kulture obrazovanja i ugaslog ponosa

Civijas Radio

Leave a Comment