Podvarak

0
579

Sastojci:

 

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike ulja
  • nekoliko režnjeva dimljene slanine
  • 3 lista lovora
  • nekoliko zrna bibera
  • kašičica aleve paprike

 

Priprema:
Kupus iseckati na rezance. Na ulju propržiti sitno isečen crni i beli luk, dodati kupus, pa dinstati na tihoj vatri, povremeno dodajući po malo tople vode. Kada kupus postane staklast, skloniti sa vatre, začiniti alevom paprikom. U podmazan đuveč složiti naizmenično kupus i režnjeve slanine. Začiniti lovorovom listom i biberom, naliti vodom da ogrezne, poklopiti.

Peći u rerni sat vremena na 200 stepeni. Pri kraju skloniti poklopac i zapeći podvarak. U podvarak se stavlja i suvo meso ili ćuretina.

Učestvujte u komentarima