Pečeni svinjski vrat u tiganju

0
927

Sastojci

  • 700 gr svinjskog vrata
  • 1 kašika masti
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 3-4 suve šljive
  • 1 jabuka
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašika soli
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • ½ čaše belog vina

Priprema

Isecite svinjski vrat na manje komade debljine 1cm a zatim ih posolite, pobiberite i namažite senfom. Ostavite da odstoji pola sata.

U dublji tiganj stavite mast da se zagreje i u zagrejano stavite meso, dodajte oljuštenu i isečenu jabuku, isečen luk i šljive. Pecite 20-30 minuta. Na kraju dodajte vino i kad proključa skunute sa ringle i ostavite da odstoji pet minuta poklopljeno pre služenja.

Recept poslala Tanja.

Učestvujte u komentarima