Home Politika Posle Bujanovca, Miša Vacić pretio i u Šapcu, opozicija traži njegovo hapšenje

Posle Bujanovca, Miša Vacić pretio i u Šapcu, opozicija traži njegovo hapšenje

Bujanovac, Šabac, 11. novembar 2019. (Foto MC) – Lider Srpske desnice Miša Vacić je dvadesetak dana posle Bujanovca, sličan vokabular iskoristio i u Šapcu, a meta je bio tamošnji gradonačelnik Nebojša Zelenović.

Kao i u Bujanovcu, Osnovno javno tužilaštvo zatražilo je od policije da utvrdi da li je lider Srpske desnice Miša Vacić, na osnivanju odbora u Šapcu, pretio gradonačelniku tog grada Nebojši Zelenoviću, javlja „Blic“.

Vacić je u Šapcu poručio Zelenoviću da će završiti u Drini, kao i Austrougari u Prvom svetskom ratu.

– Zelenoviću pakuj se, došao sam da te proteram, sa Šapčanima u zatvor u Sremsku Mitrovicu, a mi da uđemo… Ma napavićemo u Šapcu zatvor jedan da ga izložimo i da ga gledamo i da ga pljujemo (…) I srušili smo Austrougarsko carstvo, ovde u Šapcu su se skoncentrisale snage da im zadaju završni udarac, da ih gurnemo niz Cer dole u srpsku Drinu i podavimo, tako ćemo i sa Zelenovićem i njegovim kriminalcima – poručio je Vacić u Šapcu.

Reagujući na izlaganje lidera Srpske desnice, viši javni tužilac Zoran Obradović rekao je za „Blic“, da će se ispitati sve okolnosti ovog događaja, te da će javnost o svemu biti obaveštena.

– Osnovno javno tužilašto pokrenulo je predistražni postupak u ovom slučaju. Zatražili smo od policije da nam dostavi obaveštenja šta se tačno dogodilo te večeri, a o daljem toku javnost će biti obaveštena – rekao je Obradović.

Savez za Srbiju (SzS) i Pokret slobodnih građana (PSG) zatražili su u subotu od tužilaštva i policije da uhapse predsednika Srpske desnice Mišu Vacića zbog pretnji upućenih gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću.

Iz PSG-a u svom saopštenju navode da Srpsku desnicu treba zabraniti zbog „diskriminatorskog, nasilnog i protivustavnog delovanja“, a kao osnov navode Vacićeve izjave iz Bujanovca da će se obračunati „sa izdajnicima iz naših redova koji šuruju sa Šiptarima i da će takve predstavnike Srba proterati iz Bujanovca, te „zbog pretnji gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću“.

– Zbog eksplicitnih pretnji smrću ‘bacanjem u Drinu’, koje je uz niz drugih pretnji u petak uveče u Šapcu izrekao Miša Vacić, tražimo od tužilaštva i policije da hitno reaguju i uhapse ovog eksponenta Aleksandra Vučića kao i da mu odrede pritvor zbog realne opasnosti da ponovi krivično delo – istaknuto je pak u saopštenju SzS.

Kako su ocenili, namera aktuelne vlasti je da se „iz budžetskih sredstava Srbije, po šešeljevskim manirima realizuje Miša Vacić“ i da to treba da probudi državne institucije kako bi zaštitili građane.

– Mimo toga stoji samo samoodbrana koja je dokaz da država ne funkcioniše i da su vlast i de jure preuzele SNS falange pod raznim imenima.

Veza i bliskost batinaša od pre neki dan ispred RTS-a i fašističke retorike Miše Vacića su toliko jake i vezivno tkivo im je režim Aleksandra Vučića – navodi SzS.
IZVOR

Da li je došlo vreme SS ekspedicija u Srbiji? i zastrašivanja naroda Srbije, ostalo je ne jasno posle nastupa ovog ultra desničara u Šapcu jedinom gradu sa slobodama izražavanja življenja i gradu izolovanom od većine prinadležnosti republike Srbije: Naime njegov nastup koji smo videli je podsećanje na ljotićeve trojke koje su 1937-1939 krstarile Srbijom i uteravale strah u kuće gradjana Srbije, da li je to vreme ponovo došlo? Miša Vacić je otvoreno i nedvosmisleno rekao da će gradjani Šapca (verovatno zbog ne poslušnosti režimu) ,,biti bacani niz cer u drinu”. Jel to došlo vreme te vrste politike i da li je to znak da svako ko nema člansku kartu SNS mora hitno napustati Srbiju.? Na gradjanima je da prosude sami šta im je činiti na sledećim izborima koji su predvidjeni da se održe u martu 2020. godine

    .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Posle Bujanovca, Miša Vacić pretio i u Šapcu, opozicija traži njegovo hapšenje

Bujanovac, Šabac, 11. novembar 2019. (Foto MC) – Lider Srpske desnice Miša Vacić je dvadesetak dana posle Bujanovca, sličan vokabular iskoristio i u Šapcu,...

ПЛАН ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ „САВА ПАРК“ У ШАПЦУ

У складу са чл. 45а Закона о планирању и изградњи (Службени гласник РС бр. 72/2009, 81/2009 испр., 64/2010 -одл. УС, 24/2011, 121/2012, 42/2013 –...

Centar Šapca po uzoru na Beč

Šabac – Od 4,1 milijarde dinara gradska uprava u Šapcu je u 2019. godini za investiciona ulaganja planirala 1,17 milijardi dinara, što je skoro...

Šabac dobija svoj “Central park” – Izgradnja Savaparka počinje do kraja 2017, za prve radove izdvojeno 5 mil EUR (FOTO)

Uz obalu Save, dugu četiri kilometra, od Novog mosta do Kočinog kanala u Šapcu, tokom 2017. godine trebalo bi da počne izgradnja Savaparka, za...

Ratni veterani iz Ribara kod Šapca: Nevoljama nikad kraja

Životna priča braće Marić, ratnika koji više nisu sposobni za život, mada moraju da brinu i o bolesnoj majci i detetu jednog od njih,...