ВМА клиника или астро центар? На ВМА пацијенткињи прписан лек уз констатацију ,,ево ти ово па да видимо ста ће бити”!

0
446
http://vma.mod.gov.rs/vma2.jpg
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Због проблема одузимања домалог и малог прста руке пацијенткиња потражила помоћ у здравственом центру др.Лаза Лазаревић у Шапцу и након (НЕ)добијене помоћи се упутила по приватним клиникама где добар дан кошта минимум 20Еура а било који озбиљнији преглед 100 и више.

Наравно ни на тај начин помоћ није дошла јер је у ординацији ДОК извршен преглед уз констатацију ,,лепо сте поцрнели где сте се сунчали?” могао је др. Миле Гајић питати где се купа не би било изненађење. наравно дијагноза није постављена лекови нису самим тим преписани и што се тиче Шабачких здравствених радника ту је прича готова без епилога. Размишљајући на начин како сви који су у здравственим проблемима размишљају кренула је пут Београда и највеће и неки кажу најстручније установе Војно медецинске академије. Наравно прва просторија је благајна као у коцкарници, прво се купи жетон па онда даље. Дошавши на заказани и масно плаћени преглед који је требао бити у пола 4 примљена је скоро 40 минута касније. по уласку у ординацију постављено је пар штурих питања и одмах потом откуцана препорука да се уради преглед који у државним установама наравно не постоји нити др зна(наводно) где постоји, али све зна чаробна сестра са шалтера. преглед је трајао 5,5 минута јер је муж пацијенткиње мерио време од уласка до изласка из ординације. све у свему здравство србије стоји овако……. У шапцу преглед 3000РСД пут и преглед у БГ око 7000РСД то је сума сумарум 10.000РСД = дијагнозе нема.

Дакле по мом скромном мишљену које дели тек који милион сапатника у Србији који морају или да се лече ван Србије или да помру у мукама и од најбезазленијих болести као што је прелом руке, операција чукљева и многи други примери, стиче се утисак да се систематски урушава здравствена слика Србије под окриљем министарства здравља и владе која води ову несретну земљу. Србија је једина земља на балканском полуострву где се лекарима суди про_форме а не по одговорности, и вероватно једна од јако мало у свету где доктор може да несавесно-нестручним лечењем да дефакто усмрти пацијента, да му отме дете из породилишта да заборави маказе у стомаку туфер или други приручни алат и да се све сведе на случајност или усамљен случај. Дa је икада јавно осуђен а не медијски, већ судском правоснажном пресудом на дугогодишњу робију уз одузимање имовине и лиценце за доживотни рад сада би ситуација у здравственом систему изгледала далeко другaчије.

ЗДРАВСТВО СРБИЈЕ НЕ ПОСТОЈИ