Home Šabačke Vesti NAJAVILI INVESTICIJE Kinezi bi da ulažu u Šabac

NAJAVILI INVESTICIJE Kinezi bi da ulažu u Šabac

Desetočlana kineska delegacija, koju su predvodili Miao Yulong, generalni direktor kompanije Long Ying, i Cai Qingfeng, generalni sekretar kineske unije industrijalaca i investitora, boravili su juče u Šapcu kako bi se upoznali sa privrednim potencijalima i važnim gradskim projektima.

Nakon posete kineskog predsednika Srbiji, investitori iz Kine dolaze u srpske gradove gde im se nude konkretni projekti, što je i bila tema sastanka sa predstavnicima Grada Šapca.

Razgovaralo se o autoputu od Rume do Šapca, industrijskog zoni, luci, potencijalima u poljoprivredi i turizmu.

Gosti iz Kine najviše interesovanja pokazali su za autoput, luku i Sava park. Cilj sastanka je bio upoznavanje kineskih privrednika sa ponudom Šapca.

– Mi smo vrlo konkretni i praktični. Predstavili smo ono što Šabac zaista može da učini boljim mestom za život. Glavne teme su bile autoput i most preko Save, transportna i putnička luka i Sava park kojim se 300 hektara uz reku Savu pretvara u potpuno novi koncept turizma. Kineski partneri su vrlo zainteresovani i dalji razgovori su izvesni – rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Miao Julong, generalni direktor kompanije Long Jing, ocenio je da su svi projekti izvanredno dobro pripremljeni.

– Projekti su ozbiljni i dokumentovani. Mi to znamo jer već šest meseci ispitujemo Šabac i raspolažemo velikim brojem podataka. Privredna komora industrijalaca i investitora Kine, koja se upravo registruje u Beogradu, i kompanija Long Jing zainteresovani su za realizaciju svih projekata koju nam predstavljeni u Šapcu. Želimo i očekujemo ubrzan ravoj Šapca pod vođstvom gradonačelnika Zelenovića – poručio je Miao Julong.

Sai Kungfeng, generalni sekretar kineske unije industrijalaca i investitora, objasnio je da je njegov zadatak da se ovo telo registruje u Beogradu.

– Šabac je lep grad upečatljive tradicije i mi se nadamo da će kineski privrednici doneti još bolju budućnost. Prema našim prvim procenama i analizama, sve ponuđene projekte ćemo prihvatiti. Mi smo od predsednika naše države dobili zadatak da počnemo poslove i zato smo ovde – istakao je Sai .

Nakon sastanka u Gradskoj kući, delegacija kineskih privrednika posetila je Severozapadnu radnu zonu, luku i akvatorijum, a održan je i sastanak sa Privrednim savetom grada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Posle Bujanovca, Miša Vacić pretio i u Šapcu, opozicija traži njegovo hapšenje

Bujanovac, Šabac, 11. novembar 2019. (Foto MC) – Lider Srpske desnice Miša Vacić je dvadesetak dana posle Bujanovca, sličan vokabular iskoristio i u Šapcu,...

ПЛАН ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ „САВА ПАРК“ У ШАПЦУ

У складу са чл. 45а Закона о планирању и изградњи (Службени гласник РС бр. 72/2009, 81/2009 испр., 64/2010 -одл. УС, 24/2011, 121/2012, 42/2013 –...

Centar Šapca po uzoru na Beč

Šabac – Od 4,1 milijarde dinara gradska uprava u Šapcu je u 2019. godini za investiciona ulaganja planirala 1,17 milijardi dinara, što je skoro...

Šabac dobija svoj “Central park” – Izgradnja Savaparka počinje do kraja 2017, za prve radove izdvojeno 5 mil EUR (FOTO)

Uz obalu Save, dugu četiri kilometra, od Novog mosta do Kočinog kanala u Šapcu, tokom 2017. godine trebalo bi da počne izgradnja Savaparka, za...

Ratni veterani iz Ribara kod Šapca: Nevoljama nikad kraja

Životna priča braće Marić, ratnika koji više nisu sposobni za život, mada moraju da brinu i o bolesnoj majci i detetu jednog od njih,...